Nieuwsitem

Nieuwsbrief online

Het nieuwe aanbod van Cultuur in Bedrijf Limburg staat online en er valt wat te kiezen!

CIBL online

Het nieuwe aanbod van Cultuur in Bedrijf Limburg staat online. Er valt wat te kiezen! Zo zijn er werk- en kennissessies voor de professionele culturele sector en zijn er activiteiten om de verbinding tussen de culture sector en het bedrijfsleven te versterken. Het aanbod vind je in de agenda:

agenda

CIFL

Verder informeren we je graag over het Cultuur Innovatie Fonds Limburg. Op 1 maart is het Cultuur Innovatie Fonds Limburg van start gegaan. Samen met de oprichters het Elisabeth Strouven Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds is er samen met de uitvoeringspartners Het Huis voor de Kunsten Limburg, Pop in Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg hard gewerkt. Zo hebben de oprichters samen meer dan € 350.000,00 opgehaald en is de gehele technische kant gerealiseerd. De campagne is succesvol gestart op 1 mei en sindsdien hebben we meer dan 100 aanvragen mogen ontvangen. benieuwd voor wie het fonds is? Bekijk de makers portretten van ondermeer Jop Vermeesch, Mayke Roels en Koen de Witte.

Makers portretten

Algemeen

Het noodfonds CIFL, dat is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg, het Elisabeth Strouven Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt steun aan makers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector in Limburg. Professionele makers in de Limburgse cultuursector kunnen maximaal € 5.000, - aanvragen via www.cifl.nl voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product passend bij ‘het nieuwe NU’. Het fonds is opgericht om de creativiteit en werkgelegenheid in en voor onze provincie te behouden. Daarnaast beoogt het fonds dat de culturele infrastructuur van Limburg sterk blijft en dat makers door samenwerking met het bedrijfsleven, dat zich als financiële partner aan het fonds committeert, nieuwe verbinding leggen. Het fonds is mede mogelijk gemaakt door:

Op de rol

In november komt Platform ACCT terug om Digi-PACCT te introduceren, een HRM-Tool die zich specifiek richt op de kleine werkgevers. Kleinschaligheid van culturele/creatieve instellingen kan een belemmering vormen om goed werk- en opdrachtgeverschap te realiseren.

Hopelijk tot snel! Nicolle en Joery, Cultuur in Bedrijf Limburg