DSC 0167 Detailpagina linear

succesverhalen

Cultuur in Bedrijf Limburg heeft mooie successen geboekt waar we erg trots op zijn. We spannen ons in om de juiste mensen bij elkaar te brengen, die bijdragen aan een krachtige culturele en creatieve sector in Limburg.

DSC 0054

Press C for Culture

Om de start van het culturele seizoen 2020/2021 kracht bij te zetten, organiseerde Cultuur in Bedrijf Limburg op 17 september 2020 het online event Press C for Culture. Zowel voor de culturele sector als voor overheden, het onderwijs en het bedrijfsleven in Limburg was dit hèt moment voor ontmoeting, om (hernieuwd) kennis te maken en het netwerk uit te breiden.

DSC 0204

Keynote Tyrone van der Meer

Tijdens Press C for Culture presenteerde cultuur ondernemer Tyrone van der Meer een keynote over de kansen voor Limburg van partnerships tussen de culturele en creatieve sector en het bedrijfsleven. Hij nam de bezoekers van het online event mee in zijn ervaringen en plaatste de kansen voor Limburg in landelijke en internationale context. Bekijk de keynote hier terug.

Talkshow

Talkshow Oh Oh Den-Haag

Met Bert Mennings van het Limburgs Museum, cultureel ondernemer Angelo Martinus, theatermaker Mayke Roels, Paul Moerel van Pop in Limburg en Marlou Jenneskens, fractievoorzitter van D66 Limburg, volgden we de uitkomsten van Prinsjesdag en spraken we over de subsidiesystemen (landelijk en provinciaal): werkt het nog wel of moeten we een radicaal ander systeem maken?

Foto cibl 4

Operatie Cactus

Namens diverse culturele organisaties uit Noord- en Midden-Limburg trakteerden we leden van het Limburgs Parlement op cactussen. Deze ludieke actie was ontstaan vanuit onvrede over het advies van de Cultuurtank Limburg aan het provinciebestuur om in de periode 2021-2024 slechts één organisatie uit Noord- en Midden-Limburg te steunen. De actie had succes, Gedeputeerde Staten besloot in november dat de verdeling aangepast diende te worden.

DSC 0150

Bekijk uitkomsten

Enquête impact corona

De professionele culturele sector in Limburg reageerde massaal op de enquête die Cultuur in Bedrijf Limburg op 13 maart 2020 heeft uitgevoerd in de sector. Hierdoor hebben wij een goed beeld kunnen geven van de impact van de coronacrisis aan regionale, lokale en landelijke overheden als ook aan vermogensfondsen en bedrijfsleven.